במאמר חשוב זה נסקור מעלות לצד חסרונות של כל אחד מהסוגים: נחושת, נירוסטה, זכוכית:
מזקקת נחושת
מעלות:
-
מוליך חום מעולה ובצורה אחידה.
-
יוקרתי, מרשים.
חסרונות:
-
פולט יוני מתכת בתהליך הזיקוק.
-
נתון לשינוי מזג האוויר (בטמפרטורה חמה צריך לקרר את המים באופן מסיבי).
-
מוכתמת במהירות וצריך לנקות היטב לפני זיקוק ואחרי זיקוק.
-
השמן אתרי לא יוצא צלול.
-
אין משפך מפריד, המשמעות היא שצריך לעבוד עם פיפטה.
מזקקת נירוסטה:
מעלות:
נוח וקל לניקוי.
חסרונות:
מוליך חום וקור נמוך יותר מנחושת.
לא ניתן להפריד את השמן מהמים (כמו בזכוכית) עם משפך מפריד אלא ע"י פיפטה
מזקקת זכוכית:
מעלות:
-
ניתן לצפות בתהליך הזיקוק (מעניין..).
-
התזקיק יוצא צלול לחלוטין.
-
ניתן להפריד את השמן והמים באמצעות משפך מפריד.
חסרונות:
-
קשה להכניס ולהוציא את הצמח.
-
קשה לנקות אחרי הזיקוק כשנדבק החומר בתחתית.
-
לא ניתן להכניס רשת אידוי אם רוצים לזקק בקיטור.
-
שביר (בעיקר החלק התחתון – שבא במגע עם הכירה).
-
מוליך חום גרוע.
הפתרון: מזקקה המשולבת נירוסטה עם זכוכית
במערכת המשולבת (סיר) נירוסטה וזכוכית (בחלק העליון), ניתן לקבל כמעט את כל המעלות ולהתגבר על החסרונות:
-
התזקיק יוצא צלול ונקי.
-
קל לניקוי, קל להכנסת והוצאת הצמח.
-
ניתן להפריד את השמן מהמים עם משפך מפריד ללא שימוש בפיפטה.
-
ניתן לצפות בתהליך עיבוי האדים.
ולענין שבירות, אם שומרים כראוי אחרי הזיקוק ומשתמשים כראוי אפשר להנות שנים מהמזקקה
לרכישת מזקקה מקצועית משולבת נירוסטה זכוכית 12 ליטר לחצו כאן