סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
0

איזו מזקקה מומלצת ביותר?

במאמר חשוב זה נסקור מעלות לצד חסרונות של כל אחד מהסוגים: נחושת, נירוסטה, זכוכית:
מזקקת נחושת
מעלות:
  1. מוליך חום מעולה ובצורה אחידה.
  2. יוקרתי, מרשים.
חסרונות:
  1. פולט יוני מתכת בתהליך הזיקוק.
  2. נתון לשינוי מזג האוויר (בטמפרטורה חמה צריך לקרר את המים באופן מסיבי).
  3. מוכתמת במהירות וצריך לנקות היטב לפני זיקוק ואחרי זיקוק.
  4. השמן אתרי לא יוצא צלול.
  5. אין משפך מפריד, המשמעות היא שצריך לעבוד עם פיפטה.
מזקקת נירוסטה:
מעלות:
נוח וקל לניקוי.
חסרונות:
מוליך חום וקור נמוך יותר מנחושת.
לא ניתן להפריד את השמן מהמים (כמו בזכוכית) עם משפך מפריד אלא ע"י פיפטה
מזקקת זכוכית:
מעלות:
  1. ניתן לצפות בתהליך הזיקוק (מעניין..).
  2. התזקיק יוצא צלול לחלוטין.
  3. ניתן להפריד את השמן והמים באמצעות משפך מפריד.
חסרונות:
  1. קשה להכניס ולהוציא את הצמח.
  2. קשה לנקות אחרי הזיקוק כשנדבק החומר בתחתית.
  3. לא ניתן להכניס רשת אידוי אם רוצים לזקק בקיטור.
  4. שביר (בעיקר החלק התחתון – שבא במגע עם הכירה).
  5. מוליך חום גרוע.
הפתרון: מזקקה המשולבת נירוסטה עם זכוכית
במערכת המשולבת (סיר) נירוסטה וזכוכית (בחלק העליון), ניתן לקבל כמעט את כל המעלות ולהתגבר על החסרונות:
  1. התזקיק יוצא צלול ונקי.
  2. קל לניקוי, קל להכנסת והוצאת הצמח.
  3. ניתן להפריד את השמן מהמים עם משפך מפריד ללא שימוש בפיפטה.
  4. ניתן לצפות בתהליך עיבוי האדים.
ולענין שבירות, אם שומרים כראוי אחרי הזיקוק ומשתמשים כראוי אפשר להנות שנים מהמזקקה
לרכישת מזקקה מקצועית משולבת נירוסטה זכוכית 12 ליטר לחצו כאן

תפריט נגישות